ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

29-7-2011

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Ισίκ Κόσανερ, καθώς και ο επικεφαλής του στρατού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχος Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους με πνεύμα ενότητας, αναφέρει ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εκδόθηκε μετά τις παραιτήσεις. Η ανακοίνωση τονίζει επίσης ότι ο αρχηγός της χωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ, που μόλις διορίστηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς, αναλαμβάνει επίσης αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας. Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.
Οι παραιτήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο Ισίκ Κοσανερ είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Τούρκο πρωθυπουργό  Ερντογάν. Σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα. Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται

Από 1-4 Αυγούστου θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα. Ωστόσο παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί. Την εβδομάδα που διανύουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά, δηλώνοντας ωστόσο ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα". 

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce