Αφιέρωμα : Σωτήριος Σοφιανόπουλος

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και είναι ανιψιός του Ι.Σοφιανόπουλου (ηγετική μορφή της Αριστεράς & για πολλούς ιστορικούς η της ‘χαμένη ευκαιρία’). Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.

Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΩ.ΠΕΙ (ΧΡΩματουργία ΠΕΙραιώς), όπου ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή Έρευνα & Τεχνολογία. Η εταιρία αυτή :


-Πουλούσε χημικά αρίστης ποιότητας (σύμφωνα με τον Σοφιανόπουλο) σε πολύ χαμηλές τιμές & μπορούσε να ανταγωνιστεί στην Ελλάδα τις μεγάλες εταιρείες Bayer, Aldrich, Merck, κ.λ.π

-Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση….

-Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών & η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος. Το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή & διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου….

-Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ συντέθηκε ως υγρό προωθητικό πυραύλων η υδραζίνη.

- Κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974. Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους η παραγωγή σταμάτησε....


-Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους δεν συνεχίστηκε.... Προσεκλήθη ωστόσο από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει "οικονομικό υπόμνημα".

-Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, έφερε εις πέρας υλικό υψηλοτάτης τεχνολογίας & εφαρμοσμένης έρευνας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε 'εθνικό θέμα υψίστης ασφαλείας', αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές....

-Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου & κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι' αυτό τον σκοπό....



- Κατόπιν όλων αυτών παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΧΡΩΠΕΙ & ασχολείται μέχρι και σήμερα με τα ελληνικά προβλήματα. Το 1981 αποφάσισε την ίδρυση του Κόμματος Ελληνισμού.

 
-Από το 1990 αφιερώθηκε στο ζήτημα των πανωτοκίων για τα οποία τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε το 1997 ότι είναι παράνομα.

-Από εκεί & πέρα, βοήθησε παρά πολλούς καλλιεργητές με τις γνώσεις του πάνω στην εφαρμοσμένη Τεχνολογία τόσο στο βαμβάκι όσο και στην μουριές.

ΠΗΓΕΣ: Agaliarep, Enosis64, Xioui




Sofianopolos #1 - ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ #1 from ENOSIS64 on Vimeo.

1)ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΑΛΛΙΑΚΟΥ & ΙΣΘΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - 10.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2)ΕΛΛΑΣ: Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
i)1η ΧΩΡΑ ΣΕ Ni ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, 7η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

iii)ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Cr ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΙΝΔΟΥ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ)

ii)ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) & ΤΥΡΦΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

ii)ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ?

3)ΠΩΣ ΜΕΙΩΣΕ Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΤΟ 73' ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ $ ΑΠΟ 30 ΔΡΧ ΣΕ 28 ? ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 74'?



Sofianopoulos #2 - ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ #2 from ENOSIS64 on Vimeo.

1)ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
i)ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ (STAINLESS STEEL) - Cr/Ni ΧΑΛΥΒΑΣ (Fe/C)

ii)ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΞΗΣ - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΥΛΛΩΝ, ΚΟΤΣΑΝΙΩΝ & ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΩΝ

iii)ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ - ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

2)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ - 'ΝΕΑ ΑΛΤΗΣ'
ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΣΤΑΘΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ


Sofianopoulos #3 - Σοφιανόπουλος #3 from ENOSIS64 on Vimeo.

1)ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ 1974 ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ.

2)ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΔΑ




ΣΟΓΙΑ

16 σχόλια:

  1. Σήμερα 2015! έρχεται δυστυχώς η "δικαίωση" και φαίνεται πόσο αληθινός και τεκμηριωμένος ήταν, αυτός ο σπουδαίος Έλληνας και Επιστήμονας, Σωτήρης Σοφιανόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαίωση τόσο του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και του αδελφού του Ιωάννη, ως υπουργού των οικονομικών για την σύσταση του ΟΗΕ και του ΔΝΤ είναι ιστορικά αρνητικά βεβαιωμένη για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο μεν Σωτήρης διώχτηκε από τον 1o ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ διότι του απαγόρευσε την εξαγωγή πετρελαίων μας,ο δε Ιωάννης ανεκλήθη από τον τότε Πρωθυπουργό μας διότι του γνώρισε ότι η συμμετοχή της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΔΝΤ θα ήταν ασύμφορη για την ΕΛΛΑΔΑ. Προέβλεψε δηλαδή την σημερινή καταστροφή μας πτώχευση αποκλειστικά από το ΔΝΤ,διότι ήδη έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην φωτογραφία επιδεικνύει την δυνατότητα εξαγωγής ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ τέτοιας καθαρότητας, ώστε δεν χρειάζεται καμία επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί σε κινητήρες μαζούτ! ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ! Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει (ή είναι αδύνατο να αναγνωρίσει), ποιοί είναι οι κύριοι δίπλα του. Και οι τρείς νέοι ακόμα τότε δημοσιογράφοι.(Βλέπε Καρατζαφέρης - Τράγκας - Κουρής!!!!!!!!). Ακόμα και σήμερα οι δύο που είναι εν ζωή κρατούν ΒΟΥΛΟΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! Ο τρίτος δεν μίλησε ποτέ δημόσια για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα, Πέμπτη 20/02/2020 ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα.
    Αιωνία του η μνήμη...
    Τουλάχιστον ας ελπίσουμε στο προσεχές μέλλον να βρεθεί κάποιος άξιος πολιτικός που θα αξιοποιήσει την κληρονομιά του προς όφελος της χώρας μας και θα δώσει στον εκπλιπόντα μια θέση στο πάνθεον των ανθρώπων που αγωνίστηκαν έτσι ώστε η χώρα μας και ο λαός μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλη θλίψη μου προκάλεσε η απώλεια . Αιωνία ας είναι η Μνήμη του. Τούτος ο Τόπος ,δηλαδή η Εκτελεστική Εξουσία ,δεν αξιοποιεί τους ΙΚΑΝΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μουγκα ο περιστεροχεσμενοs κωλοτουμπαs ο ελεεινοs βαψωμαλλιαs βρωμιαρηs ξευτιλισμενοs βρωμοκαΜΠΙΝΕΣ βρωμομασονοs ο παρ'ολιγον διγαμοs με το εξωγαμο το μικρο σπυρο τηs ζωηρηs αννουλαs το υπερβαρο υπεργηρο τρωκτικο ο βρωμοΠ@ΥΣΤΟΣ!!!

    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΕ!!!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Καλησπέρα,
      ἐπεί δή δέν βλέπω τηλεόρασι (δέν ἔχω κἄν συσκευή έδῶ καί πλέον τῆς 10ετίας),δέν τό ἤξερα αὐτό.Ὄντως, ὁ ἰκετεύων νά μπῇ στήν Ἀθηναϊκή Λέσχιν,δέν ἔχει πῇ γιά τόν θάνατο τοῦ Σοφιανοπούλου; Αὐτός; Αὐτός γιά τόν ὁποῖον ὁ Σοφιανόπουλος,σχεδόν ἀπό τήν πρώτη στιγμή πού ἔφτιαξε ὁ ἐλεεινός Καρα-τζαφέρ τό κόμμα του (βλέπε δίχτυ πού ψάρεψε γιά τά καλά τόν Ἐθνικιστικό χῶρον καί περιποιήθηκε ἀναλόγως τήν ...ψαριά...)βρέθηκε κοντά του καί μάλιστα λειτούργησε,ὅπως πάντα ἐν τῆ πολιτική ἀφελείᾳ του -διότι ὁ Σοφιανόπουλος εἶχε μπόλικη ἀπό αὐτή καί λόγῷ τοῦ εὐγενοῦς χαρακτῆρος του,ὡς ὁ μεγαλύτερος καί οὐσιαστικώτερος συλλέκτης τῶν Ἐθνικιστῶν ;

      Τέτοια ἀγνωμοσύνη τό παχύδερμον; Ἔστω καί ὑποκριτικῶς νά τό ἔκανε,ἔστω...Ἀλλά βλέπετε οἱ ἐξετάσεις πού δίνει ΚΑΙ αὐτός εἶναι συνεχεῖς,ἰδίως στά στερνά,πού ἔρχονται ὀσονούπω καί γι᾿αὐτόν...
      Θά μοῦ ἐπιτρέψῃς νά βάλω τό σχόλιόν σου στήν ἰστοσελίδα μου,στό ἀνάλογον θέμα γιά τόν θάνατο τοῦ Σωτηρίου Σοφιανοπούλου;(http://sxolianews.blogspot.com/2020/02/blog-post_21.html?showComment=1582475262187#c5363609761142756729)

      Αἱωνία ἡ Μνήμις του θά εἶναι...
      Ἀέναος καί Ἔνδοξος ἡ παρουσία του, στά Ἠλύσια Πεδία !

      Ἡ Πελασγική

      Διαγραφή
  11. Γνώρισα τον Σωτήρη Σοφιανόπουλο από τις εκπομπές του στο High Channel την δεκαετία του '90 με τον Κώστα Χούντα. Τότε απορούσα γιατί και πώς το ελληνικό κράτος ..."κατάφερνε", όταν δεν παρενοχλούσε τον Σ.Σ. με εξώδικα και αγωγές, να αγνοεί ένα ΤΕΤΟΙΟ και τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ Μυαλό (με κεφαλαίο Μ). Σήμερα 30 χρονια μετά, εγώ ζω στο εξωτερικό, οι Έλληνες είναι λαός 100% εξαρτημένος από την θέληση του παγκοσμίου τοκογλυφικού καρτέλ, οι σλαβανάκατοι των σκοπίων ονομάζονται "Μακεδόνες" με ελληνική υπογραφή και οι μογγόλοι αγριόχοιροι εξ ανατολων ετοιμάζονται να βγάλουν πετρέλαιο εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτά προφανώς συμβαίνουν διότι όπως προφητικά έλεγε ο Σ.Σ. οι ελληνικές κυβερνήσεις ούτε κυβερνούν επ' ωφέλεια του ελληνικού Λαού αλλά ούτε ελληνικές είναι, υπό την έννοια ότι οι δήθεν πολιτικοί μας ταγοί ΔΕΝ έχουν ελληνική ψυχή και φρόνημα αλλά είναι απλώς ελληνόφωνοι, υπηρέτες ξένων με την Ελλαδα συμφερόντων, πειθήνια όργανα, μαριονέτες, αχυράνθρωποι, στυγνοί εκτελεστές των εντολών σκοτεινών ανθελληνικών δυνάμεων. Έτυχε να βρίσκομαι στην Ελλάδα για λίγες μέρες όταν ο Σ.Σ. πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων. Παραβρέθηκα στη κηδεία του αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής, εγώ ο ανάξιος να συγκριθώ μαζί του, προς εκείνον τον αξιότερο των αξίων, και φώναξα μαζί με πλήθος φίλων του: Άξιος, Αθάνατος, Έλλην! Καλό ταξίδι Σωτήρη και καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο. Εκεί όπου η μικροψυχία και ο φθόνος των ολίγιστων που "κυβερνάνε" την δύσμοιρη Ελλάδα μας ΔΕΝ μπορούν να σε βλάψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω μαζί σου το σχόλιό σου για τον Μέγιστο των Ελλήνων μετά τον Αθάνατο Αλέξανδρο Σοφό δάσκαλό μας Άγιο Σωτήρη μας, που ο ασύγκριτης αντιπαράθεσης δύναμης κρατικός ΠΌΛΕΜΟΣ και όχι μόνο, τον απέτρεψαν από το να μεγαλουργήσει υπέρ των πληγωμένης πατρίδα μας. Ήμουν δίπλα σου στην κηδεία όταν φώναξες ΑΘΑΝΑΤΟΣ και συνεχίσαμε κι εμείς… κατόπιν των κοινών πεποιθήσεών μας όπως αποκαλύφτηκαν στην κηδεία, θεωρώ πως είναι καλό να γνωριστούμε όλοι εμείς οι ομοϊδεάτες του εκλιπόντος μας και να συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο του, με σκοπό την ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΜΑΣ. Αν συμφωνείς έλα σε επαφή με την οικογένεια του Σωτήρη μας και αναζήτησέ μας και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
      Υ.Γ. Επίσης μπορείς να ζητήσεις από τον διαχειριστή εδώ Αργύρη το τηλέφωνό μου.


      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ!! ΟΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ !!! ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΗΘΙΚΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!!
    https://ellhnkaichaos2.blogspot.com/.../11/blog-post_89.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce