ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Δεν έγινε τελικά, η προγραμματιζόμενη για τις 17 Σεπτεμβρίου τέλεση της θείας λειτουργίας στην Αγία Σοφία. Τα πράγματα φαίνονταν οτι θα πάνε έτσι, αφού πριν απο λίγες μέρες ακόμα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε επισήμως αποστασιοποιηθεί από την ενέργεια αυτή, ενώ έντονο ήταν το διπλωματικό   και πολιτικό παρασκήνιο για την αποτροπή αυτής της πρωτοβουλίας.

Η επίσκεψη ματαιώθηκε, όταν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Chris Spirou, έλαβε επιστολή από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, με την  οποία η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε, ότι δεν θα επέτρεπε την επίσκεψη, χαρακτηρίζοντας τις προθέσεις των μελών της οργάνωσης ως ''προκλητικές''.

Κατόπιν  αυτού, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας  Σοφίας» αποφάσισαν να μην μεταβούν στην Πόλη, προκειμένου να μη δώσουν  την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι η προσευχή  συνιστά πρόκληση και μπορεί να βλάπτει την ακεραιότητα της χώρας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπύρου, το θέμα θα αναλάβουν τώρα οι νομικοί σύμβουλοι της Οργάνωσης:  «το επόμενο ραντεβού θα είναι στο Στρασβούργο και στο αρμόδιο δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».



ΠΗΓΗ: VOICE OF GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce