ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

21-3-2011

Αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της ΝΔ προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του πρώτου στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για το Σκοπιανό και τους χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Σαμαρά. Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την στάση του Α. Σαμαρά που οδήγησε στην αποχώρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ.Πάγκαλος είπε ότι τον είχε προειδοποιήσει ήδη από τις πρώτες ημέρες, αν και όπως είπε ο ίδιος αρνείται αυτή τη συζήτηση.
«Του είχα πει "Πρόσεξε τι πας να κάνεις, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να έχει δύο μέτωπα". Στοιχειώδης κανόνας για όποιον έχει κάνει φαντάρος είναι να μην βρεθεί μέσα σε διασταυρούμενα πυρά. Εμείς είχαμε το μέτωπο του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και πήγαμε να ανοίξουμε άλλο ένα. Και μου είπε "Πώς θα λέγονται;". Του είπα "Ασ' τους να λέγονται όπως θέλουν", βάλ' τους τώρα έναν προσδιορισμό, πες τους ότι επειδή θα μπερδεύεστε με την ελληνική Μακεδονία θέλουμε να λέγεστε Μακεδονία των Σκοπίων, ή Βόρεια Μακεδονία, κτλ. Αυτό δεν συζητάμε τώρα, μετά από 20 χρόνια ταραχή και ζημίες για την εξωτερική μας πολιτική και την διεθνή μας θέση;» αναρρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση. «Δεν είναι κάτι που με τιμά, αλλά δύο άνθρωποι μίλησαν ανοιχτά για το Σκοπιανό, ο ένας είναι ο Μητσοτάκης και ο άλλος είμαι εγώ», υποστήριξε ο κ.Πάγκαλος.

Η απάντηση της ΝΔ
«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, με σημερινές δηλώσεις του, περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”. Η δήλωση αυτή -όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σήμερα που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008. Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του Αντιπροέδρου; Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του Θ. Παγκάλου.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce