ΣΥΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΕΤΟ

31-12-10

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μητσός υπέβαλε την παραίτησή του στην υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Ο διατελέσας στο παρελθόν γενικός διευθυντής 'Ερευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου αγανάκτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνεχείς παρεμβάσεις του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου σε θέματα διαχείρισης των προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον υφυπουργό και προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού να παρεμβαίνει φορτικά στο έργο του κ. Μητσού και να απαιτεί λόγο και έργο στην κατανομή των προγραμμάτων της έρευνας και της τεχνολογίας σε πανεπιστημιακά τμήματα και ιδρύματα της αρεσκείας του.
Οι σχέσεις των δύο πολιτικών/πανεπιστημιακών επιδεινώθηκαν τελευταία, έπειτα από την ανακίνηση του θέματος της οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ από τον κ. Πανάρετο, που ως γνωστόν προκάλεσε εντάσεις και αμφισβητήσεις ως προς τις επιδιώξεις του υφυπουργού, ο οποίος κατηγορείται και ο ίδιος για νεποτισμό, καθώς αυτός και η σύζυγος του έχουν εκλεγεί καθηγητές και διατελέσει πρόεδροι στο ίδιο τμήμα. Στην πανεπιστημιακή κοινότητα λέγεται ότι ο κ. Πανάρετος παρεμβαίνει συστηματικά και θέλει να κατευθύνει τα προγράμματα έρευνας προς συγκεκριμένα τμήματα, πράγμα που θεωρείται το λιγότερο άκομψο και εν πολλοίς ανορθολογικό, καθώς τα κριτήρια και τα κίνητρα δεν είναι τα καλύτερα.

Η καυτή πατάτα πάντως έχει περάσει στα χέρια της κ. Διαμαντοπούλου, η οποία καλείται να διαχειρισθεί την παραίτηση ενός από τους στενότερους συνεργάτες της προς χάριν ενός υφυπουργού με τον οποίο δεν διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων, αλλά τυγχάνει να είναι προστατευόμενος του κ. Παπανδρέου.Το δίλημμά της είναι μέγα καθώς καλείται να αρνηθεί ένα συνεργάτη της ή να συγκρουσθεί με τον προστατευόμενο του πρωθυπουργού. Δύσκολη εποχή για πριγκιπέσσες, ακόμη και αν είναι ταπεινές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce