ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ

8-8-2011 

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, από παθολογικά αίτια, που σχετίζονται με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, ο Αναστάσιος Πεπονής. Το 1951 εξελέγη γενικός γραμματέας και στη συνέχεια πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΚ (Ν. Πλαστήρα), αλλά διαγράφηκε από το κόμμα επειδή αντιτάχθηκε στις θανατικές εκτελέσεις των Μπελογιάννη, Μπάτση, Καλούμενου, Αργυριάδη. Το διάστημα 1964-1965, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) και μέλος του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΕΙΡ προώθησε την καθιέρωση της Δημοτικής γλώσσας στο ραδιόφωνο και ίδρυσε τον πρώτο πειραματικό σταθμό τηλεόρασης στην Ελλάδα. Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 1965 αντιτάχθηκε στο βασιλικό πραξικόπημα και μετέδωσε το μήνυμα καταγγελίας του Γεωργίου Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό. Το 1966, συμμετείχε στην συντακτική επιτροπή των "Νέων Δρόμων", θεωρητικού οργάνου της κεντροαριστεράς. Αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, συμμετείχε σε αντιδικτατορικές πρωτοβουλίες. Ήταν ηγετικό στέλεχος της αντιδικτατορικής οργάνωσης ΕΚΔΑ (Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως). Συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο. Αποφυλακίστηκε με την πρώτη μερική αμνηστία και συνέχισε τη δράση του. Εκτοπίστηκε δύο φορές. Συνελήφθη άλλες δύο από την ΕΣΑ και μπήκε σε αυστηρή απομόνωση.
Το 1974 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Τραπέζης Ελλάδος, ενώ την περίοδο 1976-1977, ήταν μέλος του Συμβουλίου Επιμορφώσεως Δημοσίων Υπαλλήλων. Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, ενώ πρωτοεξελέγη και μέλος της ΚΕ του Κινήματος. Υπήρξε ένας από τους 24 βουλευτές, οι οποίοι διετέλεσαν ευρωβουλευτές χωρίς να έχουν εκλεγεί, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ έως τη διενέργεια των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη των ελλήνων ευρωβουλευτών (1.1 - 18/10/1981). Ηταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη συμμετοχή στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά το 1981, αμέσως μετά τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και έκτοτε συμμετείχε σταθερά στις περισσότερες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1984, παραιτήθηκε από υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για τα ραδιοτηλεοπτικά, επειδή διαφώνησε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Έχει διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ το 1989, αλλά και το 1990, Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οπως εκανε και στο τρίτο  και τέταρτο Συνέδριο το 1994 και 1996. Στις 12 Δεκεμβρίου 1994, παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουρού Προεδρίας, διαμαρτυρόμενος για την συνεχή υπονόμευση που εδέχετο από σημαντικό αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον εκσυγχρονιστικό-αξιοκρατικό νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που προσπαθούσε να καθιερώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παρέμεινε στη θέση του υπουργού Προεδρίας μέχρι την 28η Δεκεμβρίου, οπότε ορκίστηκε ο αντικαταστάτης του Ιωάννης Ποττάκης. Στις 8 Φεβρουαρίου 1995 ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης -ορκίστηκε δύο ημέρες αργότερα- αντικαθιστώντας τον Γ. Κουβελάκη ο οποίος παραιτήθηκε καταγγέλλοντας κέντρα παραεξουσίας που αναιρούν το κυβερνητικό έργο. Η κηδεία θα γίνει Δημοσία Δαπάνη από το Α Νεκροταφείο Αθηνών, με τιμές υπουργού Εν Ενεργεία. 


Συγγραφικό Έργο: "Προσωπική Μαρτυρία", Κέδρος, 1970, "Το γλωσσικό μας πρόβλημα σήμερα", Κέδρος, 1972, "Μεγάλη Επικοινωνία", Ίκαρος, "Για τη Λαϊκή Κυριαρχία", Νέα Σύνορα, 1976, "Εισαγωγικό σχόλιο στα πολιτικά κείμενα του Γιώργου Θεοτοκά", Ίκαρος, 1976, "Η συνταγματική αναθεώρηση", 1986 και "1961-1981. Τα γεγονότα και τα πρόσωπα", εκδ.Λιβάνη, 2001, "Για το ζήτημα του Αιγαίου - Τα πετρέλαια, ο Μάρτης του ΄87, οι συνοριακές διαφορές, Ευρωπαϊκή Ένωση και η ενεργειακή γέφυρα", 2008, εκδ. Λιβάνη.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

2,6 εκατ. kWh ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

30-7-2011

Στον όμιλο της Positive Energy ανέθεσε η Pindos Ενεργειακή την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου με τον πρώτο κύκλο να περιλαμβάνει 3 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1,7 MWp στους Νομούς Ιωαννίνων, Φλώρινας και Πρέβεζας. Οι σταθμοί αναμένεται να παράγουν συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 2.600.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ από τη λειτουργία τους αναμένεται συνολικά η εξοικονόμηση ετησίως άνω των 2.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 120.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται σε ετήσια βάση ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 600 νοικοκυριά.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ & ΕΛΛΑΔΑ

30-7-2011

Το 1913 ένας σφουγγαράς από τη Σύμη καταδύθηκε χωρίς εξοπλισμό στα 76 μέτρα, με χρόνο βουτιάς περίπου στα 3 λεπτά, για να βρει την άγκυρα του ιταλικού πλοίου Regina Margherita, και αναδύθηκε τραβώντας το σχοινί με τα χέρια του. Ο Γεώργιος Χατζής του Στάθη, γνωστός και ως Χατςηστάθης, είναι ο πρώτος ελεύθερος δύτης της σύγχρονης ιστορίας και το ρεκόρ του κράτησε για 76 ολόκληρα χρόνια, όσα και τα μέτρα που καταδύθηκε. Σήμερα η ελεύθερη κατάδυση είναι άθλημα στο οποίο οι αθλητές/δύτες καταδύονται όσο πιο βαθιά μπορούν με μια μόνο ανάσα και επιστρέφουν στην επιφάνεια με μόνη βοήθεια αυτήν των χεριών και των ποδιών τους. Το αγώνισμα χωρίζεται σε 3 κατηγορίες και περιλαμβάνει κατάδυση με πέδιλα, κατάδυση χωρίς πέδιλα και κατάδυση με ελεύθερη βύθιση. Η χρήση έρματος (βαρίδια) επιτρέπεται μόνο πάνω στη ζώνη ή στο λαιμό των αθλητών και οι αθλητές υποχρεούνται να επιστρέψουν στην επιφάνεια με το έρμα με το οποίο καταδύθηκαν. 
Από το πανεπιστήμιο... στο βυθό
Ο Γιώργος Σακκάς, πανεπιστημιακός και δύτης με διακρίσεις, μας μιλά για το άθλημα αυτό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον κόλπο της Μεσσηνίας από 15-25 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετέχουν 153 αθλητές από 32 χώρες και φυσικά συμμετέχει και η Ελλάδα με 9 αθλητές. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης (http://www.fireediving-club.gr) είναι το πιο σημαντικό γεγονός στο χώρο της κατάδυσης, μιας και προσελκύει όλα τα μεγάλα ονόματα της αθλητικής κατάδυσης και γοητεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη αφού είναι ένα άθλημα με απαιτήσεις που πραγματοποιείται στον μαγευτικό κόσμο της θάλασσας. Ο πανελλήνιος φορέας υπεύθυνος για την ελεύθερη κατάδυση είναι η AIDA Hellas (http://www.aidahellas.gr), μέλος του παγκόσμιου φορέα AIDA International (http://www.aidainternational.org). Δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν μικρό μέρος των εξόδων των αθλητών για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Ο Γιώργος Σακκάς, λέκτορας στην Ασκηση Κλινικών Πληθυσμών στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνητής στην Κλινική Εργοφυσιολογία μας λέει: «Ξεκίνησα ως μαθητής του δημοτικού σχολείου να ασχολούμαι με την κολύμβηση στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στην Αθήνα και έφτασα στην απόκτηση του πτυχίου μου με ειδικότητα στην κολύμβηση. Το κολύμπι δεν το σταμάτησα ποτέ, αλλά οι θαλάσσιες δραστηριότητες μου διεκόπησαν πάνω από μία ιοετία λόγω των σπουδών μου στην Αγγλία και της εργασίας μου στις ΗΠΑ». Το 2005 που επέστρεψε στην Ελλάδα άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τις υποβρύχιες δραστηριότητες και ιδιαίτερα με την ελεύθερη κατάδυση. Ετσι το 2006 συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες Απνοιας της AIDA Hellas, ενώ από το 2009 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελεύθερης Κατάδυσης με συμμετοχή σε διάφορες αποστολές, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άπνοιας στο Arhus της Δανίας και με πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θάλασσας φέτος τον Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα. Η πρακτική του προετοιμασία βελτιώθηκε όταν έγινε εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης το 2007 και αυτό τον οδήγησε στο να επιμεληθεί της μετάφρασης του πρώτου εγχειριδίου ελεύθερης κατάδυσης του Umberto Pelizzari, που κυκλοφορεί από φέτος στα ελληνικά ως Εγχειρίδιο ελεύθερης κατάδυσης.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

29-7-2011

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Ισίκ Κόσανερ, καθώς και ο επικεφαλής του στρατού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχος Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους με πνεύμα ενότητας, αναφέρει ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εκδόθηκε μετά τις παραιτήσεις. Η ανακοίνωση τονίζει επίσης ότι ο αρχηγός της χωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ, που μόλις διορίστηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς, αναλαμβάνει επίσης αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας. Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.
Οι παραιτήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο Ισίκ Κοσανερ είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Τούρκο πρωθυπουργό  Ερντογάν. Σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα. Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται

Από 1-4 Αυγούστου θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα. Ωστόσο παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί. Την εβδομάδα που διανύουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά, δηλώνοντας ωστόσο ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα". 

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

25-7-2011

Την περιβαλλοντική άδεια σχετικά με την επαναλειτουργία των Χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Χρυσοθήρες" από τον Καναδά θα αναζητήσουν ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Πέραμα της Θράκης. Η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το κοίτασμα ανήκει στην εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης", την οποία ελέγχει από το 2008 η καναδική "Eldorado Gold".
 Ο καναδικός όμιλος με έδρα το Βανκούβερ, πρόκειται να επενδύσει αρχικά 150 εκατομμύρια ευρώ και σε βάθος χρόνου άλλα 190 εκατομμύρια. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει στην κατοχή του,  μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία. Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το έργο πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ και η Πολιτεία οφείλει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τέτοιου είδους έργα δεν έχουν ποτέ την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: Νews247

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

25-7-2011

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοινώνει, με βαθιά θλίψη, το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη, O πατέρας του διασημότερου Έλληνα του Ζορμπά και της διασημότερης Ελληνίδας της Στέλλας, μα περισσότερο, ο σκηνοθέτης που «έβαλε» τον Ευριπίδη στην οθόνη και ταυτόχρονα την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου έφυγε σήμερα. 25 Ιουλίου 2011. Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».
Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα», η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης. Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης σκηνοθέτησε πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έγραψε και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών. Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau  και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.

Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο. Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα και στο Κάιρο. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: CultureNow.gr

H ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

21-7-2011

Η απίστευτη ιστορία της Γεωργίας Παπαζήση κατάφερε να συγκινήσει και να κινητοποιήσει ολόκληρο το διαδίκτυο. Η δύναμη του διαδικτύου έκανε το θαύμα της και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Ινδία και να ακολουθήσει θεραπεία για τη σπάνια νόσο με την οποία διαγνώστηκε.. "Αχ πόσο είχα υποτιμήσει τη δύναμη του internet και των social media" αναφέρει η Γεωργία Παπαζήση στο πρόσφατο ευχαριστήριο ποστ της, που ανάρτησε στο blog της, μην πιστεύοντας την αγάπη και υποστήριξη που έχει δείξει ο απλός κόσμος γέρνοντας στο πρόβλημά της, παίρνοντάς την μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά.

Η Γεωργία για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια νέα γυναίκα που δίνει τον δικό της αγώνα να ζήσει και πάλι φυσιολογικά από τότε που διαγνώστηκε με τη Νόσο Λάιμ καθώς πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Ινδία για να ακολουθήσει την κατάλληλη αγωγή, και για αυτό χρειάζεται 30.000 ευρώ. Έτσι, απευθύνθηκε στους ψηφιακούς της φίλους για τη βοηθήσουν, με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, να ξαναρχίσει να ζει, να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, Όμως δε μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. "Χάρις σε όλους εσάς, η @Geo_Pap ετοιμάζεται σιγά σιγά για το ταξίδι ζωής στο Νέο Δελχί", γράφει η @misskaratza, ένας από τους πολλούς χρήστες του Twitter που τη στηρίζει. "Ένιωσα πραγματικά τόση αγάπη και θετική ενέργεια, που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια", σημειώνει η Γεωργία με συγκίνηση στο μπλογκ της, προσθέτοντας πως νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όλους εκείνους που της στάθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν, όπως λέει, όταν "έγραψα ένα λεπτομερέστατο κείμενο, "έδεσα" λίγο καλύτερα το βίντεο που είχα φτιάξει για την γιατρό που το ζήτησε, και τσουπ... γεννήθηκε το India Calling, ευελπιστώντας ΜΟΝΟ να έχουν μαζευτεί τα χρήματα μέχρι μέσα Αυγούστου που στοχεύω να φύγω". Αν δεν μαζευόταν το ποσό, απλά είχε υπομονή και πίστη, θα περίμενε να μαζευτεί. "Δε θα πήγαινα Αύγουστο; Θα πήγαινα Χριστούγεννα (με πιθανόν χειρότερα προβλήματα), αλλά θα πήγαινα!!", τονίζει, προσθέτοντας για τους καχύποπτους πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν και μόνο το σκοπό, όποτε μαζευόντουσαν. Υπάρχουν, ευτυχώς πολλοί, αφού μέσα σε μόλις τρεις μέρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 20.000 ευρώ για εκείνη, ενώ μέσα σε λίγες ώρες το ποσό άγγιξε τις 28.000 ευρώ και ο στόχος επετεύχθη. "Ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί! Απίστευτο, υπέροχο, συγκινητικό, ελπιδοφόρο! Απίστευτοοοο!" αναφωνεί με χαρά.

Το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά
"Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έπαιρνα τόση αγάπη, δύναμη και κουράγιο μέσα απ' αυτά! Μιλάμε για πολλή αγάπη ρε... :)", λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται "προβολή" αλλά ξεκούραση και άλλα 10.000 ευρώ ως τα μέσα Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσει μια -όχι εγγυημένη- αλλά πάρα πολύ ελπιδοφόρα θεραπεία. "Όταν με το καλό γυρίσω, ελπίζω να υπάρξει πάλι ενδιαφέρον στην ιστορία μου από τα ΜΜΕ, όχι προσπαθώντας να μαζέψω χρήματα, αλλά έχοντας ευχάριστα και αισιόδοξα νέα". Μάλιστα σημειώνει πως επειδή υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη προβολή στο διαδίκτυο και η εισροή των χρημάτων συνεχίζεται, αφαίρεσε από το μπλογκ τα στοιχεία του λογαριασμού της, αφήνοντας ανοιχτό για λίγο καιρό το Paypal.

"Ζούμε στην πιο δύσκολη περίοδο, όλοι έχουν προβλήματα, άλλοι οικονομικά, άλλοι υγείας, και παραταύτα υπάρχει τόση αγάπη που αποδείχτηκε έμπρακτα αυτές τις 3 μέρες. Δεν είμαι όμως η μόνη συνάνθρωπος που υποφέρει και παλεύει. Το ξέρω καλά αυτό. Είμαι όμως πολύ τυχερή και ευγνώμων που έχω την στήριξη τόσων εκατοντάδων ανθρώπων πλέον. Απίστευτο!!!!", αναφέρει. "Θέλω να σας αγκαλιάσω όλους έναν έναν και να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Τώρα δεν γίνεται, αλλά σημειώστε από τώρα ότι μες το Νοέμβριο θα έχουμε το #OpenIndia πάρτι!", καταλήγει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης (21/7), η Γεωργία ανακοίνωσε ότι το ποσό των 30.000 ευρώ συγκεντρώθηκε, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσους έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

ΠΗΓΗ:  News247

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

12-7-2011

Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Για να είναι πλέον γρήγορες οι διαδικασίες για τις απελάσεις των παράνομων αλλοδαπών, η νομοθεσία της χώρας μας εναρμονίζεται με την Κοινοτική Οδηγία 2008/115/ΕΚ, μετά και την ισχύ του ν. 3907/2011. Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, θεσπίζεται μία εναρμονισμένη, σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ, διαδικασία επιστροφής του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παραμονή του.
Πολύ παραπάνω, σημειώνεται πως η "παράνομη παραμονή" είναι πλέον η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που "δεν πληροί ή πληροί πλέον τις προϋποθέσεις εισόδου, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή τις λοιπές προϋποθέσεις εισόδου, παραμονής ή διαμονής, της κείμενης νομοθεσίας". Για κάθε παράνομα διαμένοντα υπήκοο τρίτης χώρας οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εκδώσουν "απόφαση επιστροφής". Με την απόφαση αυτή κηρύσσεται ως παράνομη η παραμονή υπηκόου τρίτης χώρας και του επιβάλλεται η υποχρέωση επιστροφής:
- στη χώρα καταγωγής του
- σε χώρα διέλευσης
- σε άλλη τρίτη χώρα, στην οποία αποφασίζει εθελοντικά να επιστρέψει και στην οποία γίνεται δεκτός.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επιστροφή του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας, θα γίνεται σε δύο στάδια:
- είτε με την οικειοθελή συμμόρφωσή του, κατά την οποία τηρείται η υποχρέωση επιστροφής εντός της προθεσμίας που ορίζεται για τον σκοπό αυτό στην οικεία "απόφαση επιστροφής".
- είτε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προθεσμίας οικειοθελούς αναχώρησης, με την εκτέλεση της «απόφασης επιστροφής» με αναγκαστική απομάκρυνση.

ΠΗΓΗ: Νews247

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ
Βeyonce